Författare Ulf-W-Bergström

Kultur nyt

 

Skåneberättare 2018-01-27

Ett barns fantasi och tankar.

Har skrivit en bok tidigare, det var 2005 Existensenn en själs öde. Fick en fråga 2006, om jag skulle klara av att skriva en berättelse för barn? "Det skulle väl inte vara så svårt". Om man nu skulle skriva en barnbok, hur lång tid skulle det ta. Med alla frågor satte jag igång utan titelnamn och karaktärer. Ett namn dök upp så småningom, det var Benjamin.

 

        

Det där med att skriva barnbok, skulle visa sig inte vara så lätt. Funderade och funderade på hur barnens inlevelse och fantasi uppkommer. Om jag försökte komma ihåg hur det var att vara barn, då skulle det nog gå lättare att lägga upp handlingen. Under många år som barninstruktör i jiujitsu, blev det många frågor vid träningspassen. t.ex. Kan du försvara dig utan att se? Är du lika bra som Steven Seagal? Vem skulle vinna i en kamp mellan en Jiujitsu mästare och karatemästare. 

Hur skulle man kunna testa manuset, en bra måttstock skulle vara att läsa upp det för barnbarnen. De sov ofta över på helger, så det var ju ett bra tillfälle att läsa lite för dem.

Berättade för en arbetskollega, att jag har börjat skriva en barnbok, och var osäker på om den skulle bli publicerad. Varför skriver du en barnbok? frågade han. Men tyckte också att det var modigt att ge sig på något sådant. För det hade han nog inte vågat, för barn är svårflörtade.

Första barnboken kom ut 2008 "Benja skattjakten i åkerdalen", boken är på 104 sidor, utgivare Books-on-demand. Bok två "Benja äventyret på Jamaica" kom ut i juli månad, 2012 boken är på 100 sidor, utgivare Vulkan. Fjärde boken är påbörjad och är en thriller roman.

 

Bakgrund: Född den 24 maj 1955 i Helsingborg. Bodde de sju första åren i en etta med kök, där tre personer skulle vistas. Pappa var alkoholist och år av misshandel påverkade naturligtvis mig, men en skilsmässa skulle förändra en hel del. I allt elände uppstod intresset för idrotten och skapandet. Började träna friidrott och detta gav gemenskap och socialkompetens. Flyttade hemifrån efter byggnadsritare utbildningen och praktiken som svetslärling 1973 till Stockholm, åter till Helsingborg 1975.

1973: Jag packade in det nödvändigaste i en bubbla en kväll och utan bostad och arbete gick färden upp till Stockholm. Kom fram tidigt på morgonen, parkerade vid macken på Islandstorget la mig i baksätet och sov några timmar. Sökte arbete på Beckombergas mentalsjukhus och fick det. Var inneboende en kortare tid hos en dam vid Islandstorget, som hade sju rum och kök. Flyttade in på sjukhuset ett halvår senare i ett rum som låg i en korridor ovanför matsalen.

1975: Åter till Helsingborg sökte jobb på Marias mentalsjukhus och ett år senare blev det skötarutbildningen, militärtjänstgöring. Efter militären blev det sportdykcertifikat samt att jag började spela rugby.

1981: Blev det medlemskap i Helsingborgs Jiujitsu klubb, och till sist svart bälte 2 Dan.
Har amatörfilmat under åren med en 8 millimeters kamera, det blev tre undervattensfilmer.

1992: Startade jag upp en Jiujitsu klubb vid sidan om filmandet och yrkesarbetet i psykiatrin och under yrkesåren vidareutbildning inom allmänpsykiatrin, äldreomsorg och rättspsykiatrin.
2005 tog idrottskarriären slut på grund av sjukdom började skriva memoarer.

 

 
Denna berättelse skulle sannerlighet kunna var sann,
för det är så mycket som händer i vår värld.

Novak & Berg "Centralkansliet" 
kommer ????

Förbeställ boken här: Förbeställning

 

 

 

Nyhetsbrev

Länkar

Till Benjas äventyr

Benjas Äventyr